Jesu myndighet er vår – i evangeliet – Del III af IV.

Fra afsnittet "Verdens nød og Jesu myndighet"
"Livet brød".

Af Øivind Andersen.
(Side 177-178)


Jesu liv og gjerning er i Skriften sammenfattet under dette synspunkt: «Dertil er Guds Sønn åpenbaret, at han skal gjøre ende på djevelens gjerninger.» (1. Joh. 3, 8.) Selv sier Jesus at han er kommet for a binde den sterke. Og på veien opp til Goigata sa han: Nå skal denne verdens fyrste kastes ut.

Jesus møtte djevelen som menneske. Ikke før hadde han i sin dåp bekjent seg ansvarlig for våre synder, før han av Ånden bIe drevet ut i ørkenen for a fristes av djevelen. Han skulle stilles på den samme prøve som Adam og Eva ble stillet på i paradis, - og han skulle stå der i ditt og mitt sted. En som var sterkere enn vi er og sterkere enn djevelen måtte seire over ham i vårt sted og på våre vegne. Det gjorde Jesus under sitt jordeliv, og han fullbyrdet det på korset.

«Han avvebnet maktene og myndighetene og stillet dem åpen­lyst til skue, da han viste seg som seierherre pa korset.» (Kol. 2, 15.) Jesus møtte hele livets virkelighet, og overvant den, for oss! Når en har fått øynene opp for djevelens grufulle makt som denne verdens fyrste, da er det vidunderlig å høre at han er en av­vebnet motstander, for dem som kommer til korset!

På ett punkt i tilværelsen er djevelen overvunnet: på Golgata. Der er han bundet!

Jesus - han har vunnet,
Jeg har seier funnet.

Dette er oss overgitt i ett ord: evangeliet!
Du spør: hvordan skal jeg få oppleve Jesu myndighet? Og vi spør som arbeidere i Guds rike: hvordan skal Jesu myndighet bli virksom gjennom oss?

Vi har fått ordet!
Her er den store hemmelighet: Jesus handler gjennom sitt ord, også i dag!
La oss ta et eksempel. Simon var et skrøpelig menneske. Men han hadde tatt imot Jesus, dvs. han trodde på Døperens ord den dagen, han pekte på Jesus og sa at han var Guds lam. Dermed var han frelst, og Jesus, Immanuel: Gud med oss, ble Gud med Simon. Derigjennom kom Jesus inn i hans hjem. Og hva skjer? De opplever en overnaturlig myndighet overfor livets forkrenkelighet. Så varer det ikke lenge før hele byen er utenfor dette hjemmet. Hvilken vel­signelse var ikke Simons hjem for byen i den stund?

På samme måte er det i dag! Vi har fått et ord som er allmek­tig, fordi det setter oss i forbindelse med Jesus. Og Jesus selv hand­ler gjennom det! Les om det i Efes. 6,10-18, så skal du se hvor dette ord er nok til alt: Det er rustning. Det beskytter vårt hode (vår erkjen­nelse), det gir oss ferdighet til å løpe, det er forsvarsvåpen, det er angrepsvåpen.

Overfor ordet kan djevelen ikke beholde sin makt. Ordet brin­ger Den Hellige Ånd med seg.
Er ikke dette det du også trenger? Vil du oppleve Jesu myndig­het, da tro på evangeliet. «Dette er den seier som har seiret over verden: vår tro.»
---------------------------------
Læs del I her.
Læs del II her.