Jesu navn rekker til for alle våre behov - Del IV af IV.

Ap. gj. 3,1-9.
Fra afsnittet "Verdens nød og Jesu myndighet"
"Livet brød".

Af Øivind Andersen.
(Side 178-180)

«Men Peter sa: Sølv og gull eier jeg ikke, men det jeg har, det gir jeg deg: I Jesu Kristi, nasareerens navn - stå opp og gå!» (Ap. gj. 3,6.)

Hva var det som egentlig helbredet denne syke?
Det var Jesu navn: «I Jesu Kristi, nasareerens navn - stå opp og gå!» Da helbredelsen - som rimelig var - vakte oppsikt og man spurte: «Hvordan kan slikt skje?» kan Peter og Johannes ikke nok understreke at det var Jesu navn - og det alene - som hadde vært virksomt: «Ved troen på hans navn har hans navn styrket denne mann som I ser og kjenner,» sier de.

Jesu navn rekker til for aIle våre virkelige behov. –

Hva viI det si å bruke Jesu navn? Når en går i banken for å låne penger, må han ha et navn som går god for ham. Det er da bare spørsmål om hva dette navn gjelder, ikke om mannen som skal ha pengene.

I vårt forhold til Gud har Jesus gått god for oss! Det er ikke lenger spørsmål om oss. Vi kan ikke bestå for Gud. Det sier også vår samvittighet tydelig nok når vi har begynt å se sant på oss selv. Men Jesus har trådt frem for oss, sier Skriften. Han - Guds sønn - ble et virkelig menneske, født av en kvinne, han gikk inn under våre kår, født under loven, står det også, d. v. s. født under det ansvar som ligger på deg og meg overfor Gud. Og han bar dette ansvar og gjorde opp hele vår synd med Gud.

Evangeliet er et budskap om et stort plassbytte: Guds Sønn var i vårt sted og ble behandlet som om han var oss, for at vi skal få være i hans sted og bli behandlet som om vi var ham!

«I kjenner vår Herre Jesu Kristi nåde, at han for eders skyld ble fattig, da han var rik, for at I ved hans fattigdom skulle bli rike.» (2. Kor. 8, 9.)

Dette er betydningen av Jesu navn!

Jesu navn betyr altså først og fremst at det som skiller oss fra Gud, vår synd, er tatt bort fra Guds ansikt for oss. Men i og med at det som skiller, er tatt bort, har vi en åpen adgang til Gud. Vi har rettigheter hos Gud: Barnerett «Alle dem som tok imot ham, dem gav han rett til å bli Guds barn, dem som tror på hans navn.» Joh. 1,12. - Arverett. Skriften sier at de som tror på Jesu navn er Guds evige arvinger og Jesu Kristi medarvinger. - Bønnerett. «Alt hva I ber om i mitt navn, det skal I få.» (Joh. 16, 23.)

Ser du hvordan Jesu navn er alt et menneske trenger for å bli Guds barn, for å kunne leve som en kristen og for å kunne nå frelst hjem til Gud.

Men det ligger bare i dette navn! I deg selv har du ingenting å påberope deg over for Gud. Vil du møte Gud utenom Jesus, må du svare for deg selv, derfor må du bruke Jesu navn! Du må ikke slå deg til ro med å vite om det; du må bruke det! Det er det som det kommer an på.

Søren Kierkegaard har sagt: «Et menneskes eneste fullkommen­het er å trenge til (ha bruk for) Jesus.»

Men den som trenger Jesus, har evig liv og samfunn med Gud. Til deg som er kommet i samfunn med Gud, vil jeg få rette et spørsmål: Er du klar over at Jesu navn rekker til alle dine behov, også de timelige, økonomi og helse, til å få gjøre din kallsgjerning på beste måte, i motgang, i sorg og savn - til hva som helst som er virkelig behov i ditt Iiv?

Den som tror på Jesus, har gjort mange erfaringer om Jesu navn, men det rekker til i hele vår levetid å gjøre flere.

Jeg har ikke rett til å si at alle syke som tror på Jesus, kommer til å bli friske, skjønt det hender stundom mer enn vi på forhånd tenkte. Men jeg har rett til å si: Jesu navn hjelper deg i enhver henseende, i hvert behov der Gud ser du trenger hjelp!

Bruk derfor dette navn med frimodighet!