Kristus er den eneste vej.

Fra “A FIRST BOOK OF DAILY READINGS”
Andagt til 7. august.
Af Martyn Lloyd-Jones.

Evangeliet om Jesus Kristus konfronterer og udfordrer den moderne verden med udsagnet om, at det alene har svaret på alle menneskers spørgsmål og løsningen på alle deres problemer. I en verden, der søger en vej ud af sin tragedie og sine problemer, bekendtgør Evangeliet, at løsningen allerede er til rådighed ... Det fordømmer den skæbnesvangre vane at fæstne vore forhåbninger til noget, der kommer til at ske, og meddeler, at alle menneskets behov - individuelt og kollektivt - har været til rådighed for menneskeheden i næsten to tusind år.

For det centrale budskab i Evangeliet er at fortælle mennesker, at alt, som er nødvendige til deres frelse, er at finde i Jesus Kristus fra Nazareth, Guds enbårne søn. Der forkyndes det, at Han er den fulde og endelige åbenbaring af Gud. Det er i Ham, Hans liv og Hans lære, at vi ser, hvad mennesket er bestemt til at blive, og den form for liv, som mennesket er bestemt til at leve.

Det er i Hans død på korset, at vi ser verdens synd endelig afsløret og fordømt. Det er gennem Hans død, vi ser den eneste måde, hvorpå mennesket kan blive forsonet med Gud. Det er ved Ham alene, vi kan få nyt liv og en ny begyndelse.

Det er kun, når vi modtager kraft fra Ham, at vi kan leve det liv, som Gud har bestemt os til at leve. Ja, det går videre, og forsikrer os om, at Han sidder ved Guds højre hånd og regerer med magt ...

Evangeliet forkynder, at den tid kommer, da ”i Jesu navn hvert knæ skal bøje sig, i himlen og på jorden og under jorden," (Filipperbrevet 2:10). Således konfronterer Evangeliet om Jesus Kristus mennesker og opfordrer dem til at vende tilbage - at se tilbage på denne enestående person, der var her på jorden for næsten to tusinde år siden, og i hvem alene frelsen findes.