Fremtiden for Guds folk.

Fra DagenMagazinet.no
Den 3. maj 2007.
Interview med Jan Bygstad.
V/Ove Eikje.

Den jord vi kjenner til skal en gang brennes opp, og i asken skal det oppstå en ny himmel og en ny jord, - der alt er såre godt.

Dette sa prest og bibellærer Jan Bygstad i sin tale om fremtiden for Guds folk.

– Historien skal ikke fortsette her på jord i det uendelige med ondskap og elendighet. Men en dag skal den frelste menneskehet forenes med Ham som gav seg selv for deres del, understreket han.

For evig
– All hans rettferdighet og velsignelse skal bli min, - og all min synd, svikt og nød er hans. Så forenes vi, - og Lammets bryllup er kommet. Jesus gav livet for å vinne sin brud, og slik skal det være for evig, sa Bygstad.

Han viste til at det aller helligste i templet var stengt av kjeruber på grunn av menneskers synd, og kjerubene var vevd inn i forhenget. Men det revnet fra øverst til nederst da Jesus døde, og han hadde banet en levende vei inn til Guds trone.

– Den som blir frelst skal en dag få bo i det aller helligste sammen med Gud. Det blir det innerste i saligheten å se Herren som han er, og vi skal forvandles til herlighet ved dette synet, sa han.

Sårmerkene
– Intet ondt skal mer være til, og all synd er utslettet i den nye himmel. Det er bare en som bærer spor etter synden, og det er Lammet som er slaktet. Jesus skal i all evighet bære sårmerkene, for å minne om hva vår frelse har kostet. En har betalt prisen for at vi kan være i den nye himmel i evigheten. Sønnen tok Guds veldige vrede over hva vi har gjort og vært, - og Guds folk takker, sa Jan Bygstad.