Fri!

Tidligere bragt i "Ung og kristen"
Af Peder Mikkelsen.


"Hvis I bliver i mit ord, er I sandelig mine disciple, og I skal lære sandheden at kende, og sandheden skal gøre jer frie." Joh 8,31-32

Du har så ofte hørt, at du ikke skal bygge på følelser i din frelses sag, men udeluk­kende på Jesus. Du hører måske til dem, der fører denne klare bekendelse med munden samtidig med, at dit liv er én stor søgen efter manifestationer og holdepunkter hos dig selv.

Du stiller dig ikke tilfreds, før du finder noget i forbindelse med dig selv, der kan give dig et tilsagn om at være på ret vej. Du forsøger på den måde at forene to ting, som er uforenelige. Du bekender dig til at være frelst uafhængigt af dine følelser, men i din samvittighed er, du alligevel dybt afhængig af, hvad følelserne har at sige. Og dine følelser er igen afhængige af, hvordan din kristendom lykkes for dig.

Du finder aldrig friheden der, for på den måde vil din frelsesvished svinge frem og tilbage som et pendul. Mange er slet ikke klar over, at det hele svinger sådan for dem, fordi følelserne og andre omskiftelige ting er blevet grundvolden for deres frelse. De forsøger nemlig at blive fri ved det, som hele tiden skifter.

Du kan ikke blive fri ved at spørge følelserne, for de "udtaler sig" hele tiden ud fra, hvordan du ople­ver dagsformen i dit kristenliv. Følelserne kan derfor aldrig "udtale sig" ud fra noget fast.
Hvordan kan du så blive frigjort, når du er bundet til det, som skifter.

Jesus har vist os vejen til at blive gjort frie. Han henviser os til det, som står fast til evig tid. Han hen­viser os til sit ord og den sandhed, som åbenbares for os der: ''Hvis I bliver i mit ord, er I sandelig mine disciple, og I skal lære sandheden at kende, og sandheden skat gøre jer frie."

Den frihed, som holder, kan du ikke finde ved at måle følelsernes reaktion på din kristendom. Fri­hed ér i hans ord og i den sandhed, som åbenbares der.

"Sandheden skal gøre jer frie", siger Jesus. Jesus ønsker, at vi skal være frie ved sandheden, men Satan ønsker, at vi skal være bundet af løgnen.

Løgnen er, at du skal være sådan og sådan, eller at du skal finde den eller den bekræftelse i din kri­stendom, for at være en kristen.

Sandheden er, at der intet er ved dig eller i dig, der på nogen måde kan kvalificere til, at du er en kri­sten. Sandheden er videre, at du må få lov til helt at se bort fra dig selv, når du ser efter, om du er en kristen. Du må udelukkende se efter den værdighed, Jesus har.

Tænk efter - hvad er størst for dig: Løgnen eller sandheden? Styres du af den løgn, at du skal finde en bekræftelse hos dig selv for at være en kristen. Eller har Guds ord fået lov til at tale sandheden ind til dit hjerte, så din samvittighed er blevet gjort fri fra, hvad dine følelser siger om din kristendom.

Spørg ikke ind i dig selv for at undersøge, om du er en kristen. Læg øre til sandheden i evangeliet, og den sandhed skal gøre dig fri fra al din håbløse søgen i dig selv.