Bliv - og bær frugt!

Andagt af Peder Mikkelsen.
Tidligere bragt i "Ung og kristen"


"Bliv i mig, og jeg bliver i jer. Lige som en gren ikke kan bære frugt af sig selv, men kun når den bliver på vintræet, sådan kan I det heller ikke, hvis I ikke bliver i mig". (Joh 15,4)

Som kristen ønsker du at bære frugt. Når det drejer sig om at blive frelst - blive et Guds barn, så forstår du, at det sker af nåde. Når det deri­mod gælder kristenlivets frugter, står du sikkert mere famlende og prøver måske at finde din egen vej.

I dine tanker er det nærliggende, at du søger hjælp i, hvordan du skal bære dig ad, indrette og for­holde dig for at komme til at bære frugt.

Særligt nærliggende bliver denne tanke, når du oplever, at dit kristenliv ikke lykkes for dig.

De tanker, du har, når du falder, mislykkes, fejler og mangler frugt i dit liv, er ofte tanker, som lægger dig ind under lovens krav.

Det vil f.eks. sige, at hvis du falder i en eller anden synd, kan det nemt gå sådan for dig, at du får dig vendt bort fra nåden og Jesus for at tage kampen op med dine egne kræfter og midler. Det skyldes (måske ubevidst), at du føres ind i den tanke, at du vil stille med frugten hos Jesus - stille med sejr over synden, inden du igen tør vende dig til nåden og tro den.

Til det siger Jesus: "Skilt fra mig kan I slet intet gøre."
Hvis du skal komme ud af det her og komme tit at bære sande åndelige frugter, så må du forlade dine tanker - du må forlade de tanker, som du tænker om at gå forbedringens vej. Lyt så til Jesus, og til hvad han har at sige ind i den situation. Jesus siger: "Den som bliver i mig, og jeg i ham, han bærer megen frugt".

Her har vi hemmeligheden - her anviser Jesus vejen til at bære frugt. "Bliv i mig" (bliv i nåden). Det er Jesu ord til dig.

Når du mislykkes, falder og fejler og mangler frugt i dit liv, så afsløres det, hvad det et, du tror på. Det afsløres ved, hvor du søger hen med din nød. Søger du ind på forbedringens vej, så tror du jo på dig selv. Søger du til Jesus og nåden, så er det jo det, du bygger på.

Når du falder, mislykkes og mangler frugter i dit liv, så hør igen, hvad Jesus siger: "Bliv i mig".

Det vil sige: Du som har mødt nåde hos Jesus: Bliv i den nåde, når du oplever dig mest uværdig til den - forlad ikke Jesus for selv at gøre det, som Han har gjort.

Når du ikke holder mål, så ligger det dig nærmest, at vende dig fra nåden for at helliggøre og for­bedre dig selv. Men skal din helliggørelse lykkes, skal du bære frugt, så må du erkende din afmagt og bare lytte til ordene om, hvad Jesus har gjort.
Du skal ikke tage dig sammen for ar bære frugt. Nej, der er kun én vej - den er, at du ser bort fra dig selv og så fordyber dig i, hvad du ejer i Jesus.