Retfærdighed fra Gud.

Fra "I Guds hånd".
Andagt til 4. april.
Af Herbert Neimanas.

"Den, som ikke kendte til synd, har han gjort til synd for os, for at vi kunne blive Guds retfærdighed i ham.” 2. Kor. 5:21.

Ønsker vi at finde et skriftsted, hvor evangeliets kerne og dybeste mening er udtrykt klarest, så må det være 2. Kor. 5:21. Dette ene vers er en hel troslære. Men frem for alt er det lægedom og fred for et tynget synderhjerte. Det indeholder netop det budskab, som et menneske, der går dømt af sin synd, har brug for.

Gud gør sin Søn til synd – Jesus, der var fuldkommen syndfri, ren og retfærdig, bliver af sin Far gjort til synd. Vi fatter det ikke. Men vi ved, at det var nødvendigt for vor frelses skyld.

Profeten Esajas forklarer det sådan: ”Herren lod falde på ham den skyld, der lå på os alle” - ”Han blev såret for vore overtrædelser, knust for vor brødes skyld, os til fred kom straf over ham, vi fik lægedom ved hans sår” Es. 53:5-6.

Gud gjorde Jesus til synd på grund af vor synd. Al vor skyld blev lagt på Jesus – hvorefter Guds dom og straf ramte ham i vort sted. Jesus er blevet vor stedfortræder, vor forsoner og vor frelser.

Vil du se, hvor stor din misgerning er, så se på den dom og straf, som ramte Jesus. Han blev knust, står der. Gud måtte skjule sit ansigt for sin lidende Søn.

”Min Gud, min Gud, hvorfor har du forladt mig?” Hele slægtens synd havde tårnet sig op som et stort, mørkt bjerg, som havde skilt Jesus fra hans Fader. Nu oplevede Jesus, hvad det vil sige at blive gjort til synd. Nu betalte han for det.

Men derved vandt han også den retfærdighed til os, som glæder over for Gud. Det var sådan, der stod i dagens ord: ” ... for at vi kunne blive Guds retfærdighed i ham”.

Velsignede Frelser!