Salt - med eller uten kraft?

Fra "Ord for dagen"
15. juli 2009.
Af Håkon C. Hartvedt.


En historie forteller om en bilist som kjørte bak en lastebil. Da de stoppet foran et lyskryss, rullet bilisten ned vinduet og ropte til lastebilsjåføren som også hadde vinduet på førersiden åpent: -Lasten din renner ut! Men sjåføren brydde seg ikke, bare kjørte videre uten å bry seg om tilropet.

Ved neste lyskryss gjentok det samme seg, men heller ikke denne gangen responderte lastebilsjåføren. Da de ble stående litt lenger neste gang de stoppet, gikk bilisten ut av bilen sin og bort til lastebilen, og sa: -Hei, jeg heter Hansen,-lasten din renner ut! —Hei, jeg heter Knudsen, og jeg salter veien, svarte lastebilsjåføren.

Jesus sier at vi skal være salt i verden. Men i dag kan det se ut som om mange ikke skjønner hva som er poenget med det. Og så lar en være å kjempe mot de mange forråtnende kreftene i vår tid. Krefter som står stikk i strid med Guds Ord, og som er i ferd med å ødelegge samfunnet vårt. Slik mister saltet fremdeles sin kraft.

I stedet for å være takknemlige for at noen, i troskap mot Gud og Hans Ord, tar på seg oppgaven med å på denne måten «salte veien», blir de som gjør det lett latterligjort. For det hadde jo vært på tåpelig å la et helt lass med salt renne ned på veien, hvis det ikke hadde noen hensikt.