Luk Jesus ind i hjemmet!

Fra "Ved kilden".
Andagt til 17. januar.
Af Øivind Andersen.



»Således gjorde Jesus i Kana i Galilæa begyndelsen på sine tegn og åbenbarede sin herlighed; og hans disciple troede på ham.« Joh. 10,11.

Det var ved et bryllup, Jesus gjorde sit første tegn. Der gjorde han vand til vin. Det er ingen tilfældighed, at Jesus netop skulle åbenbare sin herlighed i et nystiftet hjem. Det var i et hjem, sjælefjenden brød ind og bragte synden ind i verden. 1. Mos. 3.

I et hjem kommer Jesus med sin almagt og sin herlighed. Det, der sker i hjemmene, er helt afgørende for et folk og et land. Ifølge Guds ord er et hjem det primære, det grundlæg­gende samfund. Det store samfund - det som vi i daglig tale kalder »samfundet« - er afledet af det.

Derfor er det ikke til at undres over, at sjælefjenden prøver at ødelægge hjemmene og den Guds-ordning, der gælder i dem. Al antikristelig ideologi gør samfundet til det grundlæggende og hævder, at det skal have magt og indflydelse over hjemmene. Det er en af de mange måder, Satan bruger for at berede vejen for den sidste store Antikrist.

Vi skal ikke komme mere ind på dette her. Vi vil bare under­strege, at der er mange ulykkelige hjem. Mange har begyndt deres ægteskab galt; grundlaget for et gensidigt godt forhold var ikke til stede, og det bærer hjemmene naturligvis præg af. Og i mange hjem, hvor det begyndte godt, kom synd og dis­harmoni ind.

Jesu første under viser os, at han vil ind i disse hjem og gøre det umulige muligt! Fordi et ægteskab er startet galt, behøver det ikke at fortsætte galt. Hvis der er kommet al slags galt ind i et hjem, behøver det ikke at fortsætte at være sådan. Men der er kun en, der kan rette det op: Jesus Kristus!

Tænk hvis menneskene ville indse det!

Har du, som læser dette, et ulykkeligt hjem, så skal du vide, at Jesus vil ind til dig og dine og sætte alt i en anden skik! Vil du lade ham komme ind?