Snart er denne tidshusholdning fuldført.

Fra ”Ved kilden”
Andagt til 5. oktober.
Af Øivind Andersen.


»Og dette evangelium om riget skal prædikes over hele Jorden til et vidnesbyrd for alle folkeslagene; og så skal enden komme.« Matt. 24,14.

Evangeliet om riget er budskabet om Jesu person og hans magt og herredømme. Det indbefatter også alt det, han siger om sin stedfortrædergerning, sin lidelse, død og opstandelse og himmelfart. Det er ikke mindst budskabet om, at han efter opstandelsen har fået al magt i Himmel og på jord.

Alt, hvad Guds ord siger om Guds rige, anvender Jesus på sig selv og sit rige. Det gælder således også det, der står i Sal­me 145,13 om Jesu rige: »Dit rige står i al evighed, dit herre­dømme varer fra slægt til slægt.« Uanset, hvad der sker her i verden, hvordan alle riger rystes af begivenhederne og går til grunde, kan dette rige ikke skælve eller rystes. Det er grundet på Jesu Kristi stedfortrædergerning, og hans magt og herlig­hed.

Alle, der kommer til troen på evangeliet, får del i dette rige. Jesus siger, at det er inden i alle dem, der er født af Gud. Det kommer ikke sådan, at man kan se det med sine øjne: »Se her! eller se der er det!« Men trods det er det alli­gevel en virkelighed her på jorden i alle kristne. Luk. 17,21.

Budskabet om dette rige skal ud over hele jorden til et vid­nesbyrd for alle folkeslag. Jesus siger ikke, at alle folkeslag vil blive kristne, men alle skal få mulighed for at få et personligt indtryk af Guds rige.

Når det er sket, er denne tidshusholdning fuldført. Så kom­mer afslutningen. Derfor gælder det om at tage imod dette rige, medens det er tid. Har du taget imod det?