Gå ind ad den snævre port!

Fra "Dagligt brød".
Andagt til 3. september.
Af Carl Fr. Wisløff.


”Gå ind ad den snævre port; thi vid er den port og bred den vej, som fører til fortabelsen, og mange er de, der går ind ad den; og snæver er den port og trang den vej, som fører til livet, og få er de, der finder den”. Matt. 7,13f.

Der findes kun to porte og to veje, siger Jesus. Den ene er snæver, og den anden er bred. Menneskene kan deles i to grupper. Nogle er gået ind ad den snævre port og vandrer nu på den smalle vej. Andre - og det er de fleste - er gået gennem den brede port og færdes på en bred vej. Den første gruppe går mod Himmelen, den anden mod fortabelsen.

Profeten Jeremias bruger samme udtryksmåde, når han skelner mellem livets vej og dødens vej (Jer. 21,8). Den samme dybe alvor finder vi hos Paulus, når han taler om dem, som går fortabt, og om os, som frelses (1. Kor. 1,18).

Det er omvendelsens og genfødelsens snævre port, der her er tale om.
»Hvis I ikke vender om og bliver som børn, kommer I slet ikke ind i Himmeriget«, siger Jesus (Matt. 18,3). Uden et redeligt opgør med Gud om synden i dit liv, bliver du ikke frelst. Uden troen på Jesus som din frelser kommer du ikke hjem til Gud. Uden den nye fødsel, som giver hjertet et nyt lys og en ny lyst til det gode, bliver ingen frelst.

Det behager ikke vort magelige kød, vor gamle medfødte natur. Derfor er porten snæver.

Få er de, som finder den smalle vej, siger Jesus.
En af grundene er, at der er så mange, som anviser en anden vej til Himmelen end den, Bibelen peger på.

Apostelen Peter minder om de falske profeter, som ofte kom til Israels folk i den gamle pagts tid.

På samme måde er det nu, siger han. Der skal komme falske lærere, som vil liste fordærvelige vranglærdomme ind (2. Pet. 2,1).

Disse lærer de kristne at misbruge nådens evangelium til en anledning for kødet (Gal. 5,13).

Kun af nåde er vi frelst, og så forfalskes budskabet om frelse af nåde ved tro, så det næsten bliver det samme, hvordan man lever, blot man kalder sig en kristen. -


Må Gud se i nåde til sine børn i denne tid, så vi vandrer på den trange vej i Jesu følge.

Den vej fører til livet.