Skriften ble oppfylt.

Fra ”I lys av Ordet”
Andakt til 29. mars.
Av Odd Eivind Stensland.


"Og Skriften ble oppfylt, som sier: Og han ble regnet blant ugjerningsmenn.” (Mark 15,28)
Tidspunktet for Jesu død var ikke noe som skjedde tilfeldig.

Folket rådslo om å gripe Jesus med list og slå ham i hjel. Men de sa: Ikke på høytiden, for at det ikke skal bli oppstyr blant folket. Men det var nettopp i påsken det skulle skje. Jesus skulle være det påskelammet som skulle sone all verdens synd. ”Og Skriften ble oppfylt."

Skriften betyr her Det gamle testamente. Hva sier det om at Jesus måtte dø?

I Jes 53,5 leser vi at Jesus ”ble såret for våre overtredelser, knust for våre misgjerninger. Straffen lå på ham, for at vi skulle ha fred, og ved hans sår har vi fått legedom." Knust betyr slik som man knuser vindruer i vinpersene. Det fantes ingen formildende omstendigheter når det gjaldt Jesus. Han tok straffen i ditt sted. Det var fordi han ble regnet blant ugjerningsmenn.

Vi skal merke oss at "det behaget Herren å knuse ham. Han slo ham med sykdom. Når du gjør hans sjel til et skyldoffer..." Det var Herren som slo ham. Det var bestemt fra det høye råd i himmelen at han skulle bli et skyldoffer.

For Jesus ble hengt på korset ble han hudstrøket. "Og soldatene flettet en krone av torner som de satte på hans hode." Dette skal få" oss til å minnes det som ble sagt til Adam i paradiset.

Da Adam og Eva hadde falt i synd, og syndefallet var et faktum, sier Gud til Adam: "Torner og tistler skal den bære for deg". Torner og tistler er syndens og forbannelsens tegn.

Da Jesus fikk tornekronen, viser det at Jesus hører til syndere, som er under forbannelse og som fortjener å dø. Det gjorde han for å bli vår frelser. Han som var uten synd, "som ikke visste av synd, ble gjort til synd for oss, for at vi i ham skal bli rettferdige for Gud" (2 Kor 5,21).