Altid den samme.

Fra "Kristus vor retfærdighed"
Andagt til dag 12.
Av C.O. Rosenius.

”Jesus Kristus er den samme i går og i dag og til evig tid.” Hebr. 13,8.

Hvilken forunderlig trøst der dog ligger i dette udsagn. Hvor godt, mens tiderne skifter, og alting forandres, at vide dette, at Kristus lever og altid er den samme!

Du, der kender den Herre Kristus og har erfaret, hvor stor i barmhjertighed og nåde, hvor trofast og mægtig til at hjælpe han er - gør dig klart, at som han var, sådan er han. I dag som i går, i år som i fjor og fortsat i evighed. Tiderne skifter. Vore tanker og følelser svinger. Men han er uforanderlig den samme.

Har han fx blot én gang helt uforskyldt forladt os vor synd, så ved vi, at han fortsat vil gøre det. Har han blot én gang trøstet os, selv om vi havde fortjent alt andet end trøst, så trøster han os lige så uforskyldt i dag. Har han blot én gang friet os fra nød, af fristelser og synd, som vi selv stod fuldstændig mag¬tesløse over for, så ved vi, at han både vil og kan gøre det samme igen. Ligner vor historie det bortkomne fårs, og kan vi fortælle om, hvordan den gode hyrde søgte os og fandt os, så har vi dermed sikkerhed for, at han i kommende tider, om nødvendigt, vil gøre det samme igen. For "Jesus Kristus er den samme i går og i dag og til evig tid."