Kledd i hvite kjortler.

Fra Lov&Evangelium
Nr. 1 - 2012.
Af Ingar Gangås.

De kristne ble forfulgt. Apostelen Johannes var forvist, og satt muligens i fangenskap. «Jeg, som er deres bror, og har del med dere i trengselen og riket og tålmodet i Jesus, jeg var på den øy som kalles Patmos for Guds ords og Jesu vitnesbyrds skyld» (Åp 1:9). Mens han var der, gjenga han det Gud lot ham se – under åpenbaring – til hjelp og trøst for Guds barn, og som advarsel, og til et kall for de ufrelste.

Han fikk høre en røst som sa: «Kom opp her, og jeg vil vise deg det som skal skje etter dette» (4:1). Kontrasten mellom de ytre omstendigheter og synet måtte være stor. På en trone i himmelen satt Gud, og ved hans side var det et lam, og det ble sunget at lammet var «slaktet» og at det med sitt «blod kjøpte oss til Gud» (5:9). «Deretter så jeg – og se: En stor skare som ingen kunne telle, av alle folkeslag og stammer og folk og tungemål. De stod for tronen og for Lammet, kledd i lange hvite kjortler, og med palmegrener i sine hender. Og de ropte med høy røst og sa: Frelsen tilhører vår Gud, han som sitter på tronen, og Lammet» (7:9-10).

De hadde kommet «ut av den store trengsel», ble det sagt, «og de har tvettet sine kjortler og gjort dem hvite i Lammets blod» (7:14).Allerede nå er Guds barn kledd i Jesu rettferdighets drakt – vasket rene, ja, gjort hvitere enn snø!