Han som begynte.

Fra "I lys av Ordet"
Andakt til 14. oktober.
Af Kjell Dahlene.

”Han som begynte en god gjerning i dere, vil fullføre den inntil Jesu Kristi dag.” (Fil 1,6)

Historien forteller om mye som ble påbegynt, men ikke fullført. Noen byggeverk ble aldri ferdig. Studenter startet på et studium, men kom aldri i mål. Overalt kan vi se rester og ruiner av de mange gode forsett og forsøk. Selvgjort er ikke alltid velgjort som ordspråket skal få oss til å tro.

Med slike tanker i hodet er det mange som vegrer seg for å bli en kristen. "Jeg kan aldri klare det," sier de. Andre skjelver når livets prøvelser slår ind over livet. Kan jeg nå holde fast på Gud. Evangeliet retter vårt blikk en annen vei. Frelse og bevarelse er ikke mitt verk og gjerning.

Han som begynte, var ikke du. Det var Kristus. Vel synes du begynnelsen var svak i ditt liv, men ikke hos ham. Han grep deg med sine sterke frelserarmer. Og han er mektig til å holde deg fast.

"Han som begynte .... " skal vende vår oppmerksomhet mot ham.

Hvordan begynte han? Han kom med nåde, med syndenes forlatelse, med oppreisning, fred og glede. Det var så godt og så trygt. Hva var det som skjedde? Livet ditt begynte da han fikk begynne. Det var lkke du som fikk det til. Han gjorde det, og det ble en god begynnelse.

Men han som begynte, Kristus, har lovet at han også viI fullføre. Han har makten tiI det og vil bruke denne makt. Han har sagt at han ikke vil slippe deg og ikke forlate deg. Ingen makt formår å rive deg ut av hans hånd.

Han som begynte den gode gjerning vil fortsette og fullføre den.