"Frels dem, som hentes til døden..."


Fra "I lys av Ordet".
Andakt til 27. september.
Av Olav Hermod Kydland.

”Frels dem som hentes til døden, og de som vakler hen for å drepes - måtte du kunne holde dem tilbake!” (Ordspr 24,11)

For flere år siden fortalte et engelsk menighetsblad om en gruppe medisinske studenter som fikk følgende spørsmål å besvare: "I en familie lider faren av syfilis og moren har tuberkulose. Hun har født fire barn. Det første er blindt, det andre døde, det tredje er døvstumt og det fjerde har tuberkulose. Nå er hun gravid igjen, med det femte barnet. Foreldrene er villige til a akseptere abort. Hva råd har du å gi dem?

Flertallet av studentene var avgjort for abort i dette tilfelle. Foreleseren svarte da: ”Gratulerer, mine herrer. Nå har dere prestert å ta livet av Beethoven!"

Livet begynner i og med befruktningen. Derfor har fosteret menneskeverd og en uendelig verdi, og livet er ukrenkelig. Det lille ufødte barnet er vårt medmenneske og vår neste.

Har vi gjort noe for å redde disse små? Guds ord sier: "Om du sier: Se, vi visste ikke noe om det! - skulle ikke han skjønne det, han som prøver hjertene? Og han som vokter din sjel, skulle ikke han vite det, og skulle ikke han gjengjelde et menneske etter dets gjerninger?" (Ordspr 24,12). - Ingen av oss kan si at vi ikke visste noe, for næsten daglig hører vi at det skjer på sykehusene.

Kunne bare dette ordet bli en vekker for hver enkelt slik at vi lægger de små fram for Herren.

La oss også be for dem som styrer og regjerer om at de må besinne seg på Guds lov og gi de små rettsvern fra unnfangelsen av! Skriften sier: "Kongens hjerte er som bekker i Herrens hånd, han bøyer det dit han vil" (Ordspr 21,1). Det er godt a vite at ingenting umulig for Herren.

Må Herren Jesus Kristus se i nåde til oss alle og landet vårt!