Får uden hyrde.

Fra "A First Book of Daily Readings"
Andagt til 28. maj.
Af Martyn Lloyd-Jones.

Bibelen ... gengiver ikke blot historien. Den hjælper os til at forstå betydningen af historien. Den lærer visse principper meget klart. Den første er, at alle ting - selv de onde magter - er under Guds hånd ... Intet sker adskilt fra Gud. ”Herren regerer" ... Det er af vital betydning, at vi griber den bibelske lære om forsynet. Det kan defineres som: ”Den fortsatte udøvelse af den guddommelige virkekraft, hvorved Skaberen opholder alle sine skabninger, er virkende i alt, hvad der viser sig i verden, og dirigerer alle ting til deres beskikkede afslutning.” ... I forbindelse med dette må vi huske Guds tilladende vilje. Det er udenfor vor forståelse, men det er klart lært, at han tillader visse ting at ske for hans egne formål.

En anden ting, vi tydeligt ser her, er, at hele den ugudeliges stilling er usikker og farlig. Den færdes på ”glatte steder. Alt, hvad de har, er midlertidigt ... alder og forfald, død og dom, er visse. Den mest forfærdelige ting ved synd er, at den blinder mennesker, så de ikke kan se realistisk på dette. De ser ikke, at deres pomp og pragt kun er for en tid ...

Salmisten så dette så tydeligt i Guds helligdom [Salme 73], at han ikke blot ophørte med at være misundelig på de ugudelige, men vi får det indtryk, at han endog begyndte at føle medlidenhed med dem, da han indså sandheden om deres holdning. Således var hans tænkning med hensyn til de ugudelige rigtig, og der er måske ingen bedre prøve for vort eget liv i den kristne tro end netop dette. Har vi ondt af de ugudelige i deres blindhed? Har vi endog en fornemmelse af medfølelse for dem, når vi ser dem som får uden en hyrde?