Han døde for alle.


Fra Bibelsk Tro.
Nr. 2 - 2010.
Av Kristoffer Fjelde.

”Og han døde for alle, for at de som lever, ikke lenger skal leve for seg selv, men for ham som er død og oppstanden for dem” (2 Kor 5,15b).

Han døde for alle!
Det er det store budskap. Han er en soning for våre synder, dog ikke bare for våre, men for hele verdens synder.

Hans død har ikke bare et sonende verd, hans død er også en frigjørende kraft. Han døde for alle, for at de som lever ikke lenger skal leve for seg selv, men for han! Vi trenger å bli minnet om det. Vi glemmer så titt at vi er her for å leve for ham.

Det er et under fra Gud at vi skal slippe å leve for oss selv, men få leve for ham. Vi som fordum vandret etter denne verdens løp og gjorde kjødets og tankenes vilje (Ef 2).

Hans død har frigjort meg til å leve for ham! Vi er blitt forenet med ham ved likheten ved hans død, så skal vi også bli det ved likheten ved hans oppstandelse (Rom 6,5) så vi ikke mer skal tjene synden (Rom 6,6).

Han er død fra loven for at også vi skal være død fra loven (Rom 7,1 – 4).Han har avført seg "kjødets legeme" for at også de troende skal avlegge kjødlegemet (Kol 2,11 - 12 og Rom 7,5 – 6).Han er død for verden for at også de frelste skal være døde for verden (Gal 6,14).

Det er en livsviktig sak for en kristen å leve i erkjennelsen av at Jesu blod er en frigjørende kraft.