"Kom, lad os gaa med stille Sind... "

Julehilsen i "Baandet".
December 1937.


”Kom, lad os gaa med stille Sind
som Hyrderne til Barnet ind,
med Glædestaarer takke Gud
for Miskundhed og Naadebud!”


DEN første Betingelse for at kunne modtage en aandelig Gave er "det stille Sind"; men ogsaa det er en Gave fra Gud. Saa, naar vi gaar en ny Julefest i Møde, vil vi først bøje vore Knæ for vor himmelske Fader og bede, at han vil skabe Stilhed i vort urolige og omflakkende Sind. Et hvileløst Sind kan nok høre et Budskab; men det er ude af Stand til at mod­tage og fastholde det, og den store Julegave vil vi heller ikke kunne tilegne os, naar vort Sind er optaget af denne Verdens Uro og Larm. Den dybe og fredfyldte Stilhed kan vi faa, naar vi bøjer vore Knæ, og vore Tanker er rettet mod Gud, som er Fredens Kilde. Da vil han sænke sin Fred ned i et rastløst Menneskehjerte.

Er saa denne indre Balance til Stede, og Sindet jubler i Samklang med Gud, vil vi i vor jordbundne Tilstand alligevel kunne smage hans "Naadebud".

Vi Mennesker er hurtige til at aabne vore Hænder for at modtage en jordisk Gave; men det er et Spørgsmaal, om vi er lige saa rede til at aabne vore Hjerter for de aandelige og himmelske Gaver. Vi er indstillet paa at skatte det materielle fremfor det aandelige; men vi maa lære mere og mere at værdsætte de aandelige Rigdomme. De er nemlig varige, og dem vil vi kunne skatte igennem en Evighed.

Det er aandelige Gaver, Gud vil give os i Julefesten, og han vil give os dem i samme Grad, som vi aabner vore Hjerter. Kommer vi til ham med et "Fingerbøl", vil han fyld det. Kommer vi med en "Spand", fylder han den. Kommer vi med et stort, tomt "Kar", fylder han ogsaa det. Lad os så i denne Jul ikke indkapsle os i os selv, men lade Tilførselen staa aaben, saa vi kan tage imod.

Med disse Linier sender vi saa en Julehilsen til alle gamle Elever, og samtidig maa vi sende en Tak for Julegaven fra Elever paa Falster og Lolland og for Bøgerne fra Elevforeningen, og sidst, men ikke mindst, føler vi Trang til at takke for, hvad I har været for os under Elevfesten, ved Sammenkomster, og naar vi har mødt eder i eders Hjem.

Under vort ophold herhjemme har vi mangen Gang følt os ramt. Derude paa Missionsmarken er det nemlig ikke saa ofte, at der bliver talt til os Missionærer; men vi kan rejse derud igen som dem, der har fundet Lægedom ved Jesu Saar. I Aar kommer vi til at tilbringe Julen paa Havet, og efter Fartplanen skulde det blive lige under Ækvator, saa vi vil bede jer om, at I vil tænke paa os og lade Tanken blive til Forbøn for os.

De hjerteligste Hilsener fra Thyge, Dan, Else og eders Niels Thygesen.