Tilbage til kilderne.

Fra DagenMagazinet.no
23. januar 2007.
Del af intervju v/ Ove Eikje.

Søker de gamle kildene
– Det skjer en polarisering i Danmark. Noen forstår, at skal vi ikke miste alt, må vi tilbake til kildene, som har gitt Guds folk kraft, fornyelse og vekst.

Dette sier den danske bibellærer Hans Erik Nissen til Dagen. Han er etterspurt forkynner over hele Norden, og er ofte på besøk i Norge. Mange kjenner han som forfatter av andaktsboken «Ett er nødvendig» (Lunde Forlag).

Nissen var rektor på Luthersk Missionsforenings Højskole i Hillerød utenfor København i 33 år.

– Mange tror, at når vi lever i 2007, så skal alt være annerledes. Men dette er et bedrag, for kristendom er det samme til alle tider.

Det er riktig at mennesker på noen punkter er helt forskjellige i dag, men dypest sett er grunnproblemet det samme: Vi bærer synden i oss, og skal frelses ved nøyaktig det samme budskap, som de aller første kristne ble frelst ved, understreker Nissen.


Bevisstgjøring.
– Betyr dette, at det er en del dansker, som våkner opp for en sann bibelsk kristendom?

– Ja, det er heldigvis riktig. Vi opplever, at det er en bevisstgjøring om å gå tilbake til kildene, selv om dette ikke gjelder for de store mengder.

– Men det er likevel ikke få kristne, som erkjenner, at det er det gamle evangelium, som stadig frelser.

Derfor søker de tilbake til Bibelen og fordyper seg i den, og vender seg til ledere, som tidligere har vært til stor åndelig velsignelse.

Unge leser oppbyggelige skrifter etter C. O. Rosenius, Martin Luther, Øivind Andersen og Carl Fr. Wisløff. De vokser i sin tro, og det er veldig gledelig.

Nissen legger til, at stadig flere i Danmark søker etter bibelundervisning, og de kan sitte i time etter time og motta grundig undervisning.

– Her tenker jeg ikke bare på bibelskolene, men også på møter og formiddagssamlinger, som arrangeres.

Vi merker at det er en bibelhunger hos en del kristne, sier den danske forkynneren, som også legger til et hjertesukk:

– Samtidig er det en smerte, at så få melder seg til tjeneste i ytremisjonen. Dette er et trist tegn i tiden.

Urolig
Hans Erik Nissen er også meget urolig, når han ser, hva religiøsiteten fører med seg.

– Jeg frykter for, at mange mennesker er med i kristenflokken, uten at de er født inn i Guds rike, for de har bare en ytre tilslutning til kristendommen.

– Dette kommer også til uttrykk ved, at de ikke ser på forkynnelsen som noe særlig viktig og vesentlig. Disse menneskene kommer mer sammen på grunn av det sosiale fellesskap, og er mer opptatt av etiske spørsmål.

Hvis dette er det sentrale i deres gudsliv, er det meget uhyggelig, og vi må på det sterkeste protestere, sier Nissen. Og han legger til:

– Det er farlig, når vi får noen inn i våre forsamlinger, som kommer i ledende posisjoner, uten at de er født på ny og er Guds barn. Disse vil føre med seg en uhyggelig åndelig svekkelse inn blant Guds venner. Derfor er vi også her kallet til å komme med et klart budskap.

Falske profeter
– De falske profeter, som vi møter i Det gamle Testamente, er meget aktuelle også i dag. De taler om en fred, der det ikke er noen fred, og leker Guds folks smerte som den enkleste sak, hvor det hele blir så utrolig lettkjøpt. Da er jeg overbevist om, at falske profeter er ikke bare farlige her i tiden, men også med tanke på evigheten, for de er med og fører mennesker inn i den evige fortapelse, sier Hans Erik Nissen.
-----------------------
Læs hele interviewet Søker de gamle kildene.
-----------------------------------------------------------------