Gud vil vise nåde.

Fra "På dit ord".
Andagt til 17. juli.
Af Immanuel Fuglsang.



Thi således sagde den Herre Herren, Israels Hellige: ”Ved omvendelse og stilhed skal I frelses, i ro og tillid er jeres styrke. Men I ville ikke.” Es. 30,15 (gl. overs.)

Stilhed er mange steder blevet en mangelvare. Det bliver ikke uden virkning, for i larmen og travlheden kan vi ikke høre Gud tale.

I dagens bibelord siger Gud til sit eget folk, Israel, at han vil frelse det ved omvendelse og stilhed. Men det ville folket ikke. De havde travlt og ville ikke tage sig tid til stilhed. De kunne klare sig uden, Det troede de i hvert fald. Hvordan gik det så?

Gud lod folket blive forfulgt og jaget. For han ville have dem i tale. Gud ville ikke bare lade dem fare videre, uden at de fik mulighed for at høre hans tale. Gud elsker sit folk, og han har ejendomsretten til det. Det gælder også dig.

Gud længes efter at være sammen med sin højeste skabning, mennesket. Hør, hvad der står skrevet i Esajas’ Bog: ”Derfor længes Herren efter at vise jer nåde, derfor står han op for at forbarme sig over jer. Thi rettens Gud er Herren.” (30,18)

Gud vil forbarme sig over os. Han vil vise os nåde. Det vil han, fordi han elsker os. Stands derfor op i al din travlhed. Tag tid til stilhed. For uden stilhed i det liv kan du ikke høre Guds tale til dig. Du må først og fremmest høre Guds ord gennem Bibelen. Så skal din sjæl leve.

O, du som hører kaldet, stå stille lidt i dag.
Hør på hans milde stemme i livets vilde jag.

--------------------------------------------------------------------------------