Andagter over Salme 25,12 og 13.

To andagter fra DagenMagazinet.no
19. og 20. juli 2007.

Af Hans Erik Nissen.

"Om nogen frygter Herren, ham viser han den vej, han skal vælge." Slm. 25,12.

Hvor er livets valg svære. Det gælder ikke mindst de valg, som ikke kan gøres om. Men også andre valg kan på afgørende vis få indflydelse på kurs og retning. Ja, livets valg har intet mindre end evighedsbetydning. Lykkeligvis er vi ikke overladt til os selv. Herren vejleder os. Han gør det først og fremmest gennem sit ord.

Ingen kan læse i Bibelen uden at møde evighedsspørgsmålet: Hvor skal du tilbringe evigheden? Valget af frelsesvejen er valget over alle valg. Sammenlignet med det er alt andet betydningsløst. Hvad hjælper det dig, om du vandt den hele verden, men må bøde med din sjæl? Hvad betyder nogle få år eller nogle få årtier sammenlignet med en evighed.

Men også andre valg er betydningsfulde – ikke mindst dem, der har sammenhæng med eller indflydelse på evighedsvalget.
Gå da bønnens vej. Mind Herren om hans løfte om at vise dig den vej, du skal gå. Han vil gøre det, også når han ikke giver direkte svar, men lader dig vælge i tro. Du er ikke overladt til dig selv. Han leder og fører. Det sker, både når du kan se det, og når det er skjult for dig. Mørket er ikke mørkt for ham. Natten er klar som dagen.

--------------------------

"Selv skal han leve i lykke, og hans sæd få landet i eje." Slm. 25,13.

Det ligger flere år tilbage, men jeg kan ikke glemme hende: Kvinden i Indonesien. Hun var frelst ud af en muslimsk sammenhæng. Det havde store omkostninger ikke mindst i forholdet til familien. Men hun var lykkelig, for hun havde fundet den største lykke på jord: frelseslykken.

Samtidig bar hun på en dyb smerte. Hun var den eneste, som var frelst i hendes slægt. Men hun levede ikke uden håb. Herren havde givet hende et ord: Du og dit hus skal blive frelst.
Lær af hende. Bibelens ord og løfter er også til dig. Du kan regne med dem. Sæt din lid til dem. Når du gør det, sætter du din lid til ham, der har givet dem.

Lev så selv i frelsens lykke. Gud lader et kald og en dragende magt udgå fra dem, der gør det. De er et stille vidnesbyrd om, hvor godt det er at høre Jesus til.

Hvil så i, at det, du ikke formår, det kan han. Når han kunne frelse dig, så kan han også frelse dem – børnebørnene. Han vil tage dem i favn. Han vil lægge hænderne på dem og velsigne dem med den største af alle velsignelser: Frelsesvelsignelsen.
Dit afkom skal få landet i eje. Det har Herren sagt.
-------------------------------
Oversat fra norsk af Gert Gravgaard.
--------------------------------------------
Læs på engelsk her.
--------------------------------------------