Lad ingen forføre dig med fremmed lære.

Fra "Dagligt brød".
Andagt til 24. juni.
Af Carl Fr. Wisløff.


”Jeg ved, at når jeg er borte, vil der komme glubske ulve til jer, og de vil ikke skåne hjorden. Ja, blandt jer, selv vil der stå mænd frem og tale falsk for at få disciplene med sig”, Ap. G. 20,29-31.

Paulus regnede med, at tiden for hans bortgang nærmede sig. Hans arbejdsdag var nu på det nærmeste slut.
Han ville ikke længere kunne hjælpe til med forkyndelse og vejledning. Men der bliver ingen mangel på folk, som vil forkynde og vejlede de kristne.

Vogt jer, siger Paulus, der vil helt sikkert dukke falske vejledere op – mennesker, der fører et fint religiøst og ”åndeligt” sprog – men som i virkeligheden er ulve i fåreklæder.
Hør ikke på dem!

Det alvorligste er, at nogen af disse falske vejledere skal være kirkens egne tjenere. ”Af jeres egen midte”, siger apostelen. Han taler til menighedens ældste og tilsynsmænd. Midt i flokken af præster og forkyndere skal der findes falske lærere, som vil lokke de kristne bort fra den sande kristne tro.

Du kan være sikker på, at de blev forskrækkede, da de hørte ham sige dette. Lige så forskrækkede som disciplene var, den aften Jesus sagde: ”En af jer vil forråde mig.”
”Det er dog vel ikke mig, Herre?” spurgte de da.
Således har de ældste i Efesus-menigheden nok også tænkt.

Bibelen beder os om at være vågne.
Ikke alt, som giver sig ud for at være kristeligt og bibelsk, er det. Ordination og præstedragt er ingen sikker garanti for ret lære og liv.
Vogt dig! Prøv alt, hvad der bliver sagt, prøv det på Guds ord!

Og du, som er – eller tænker på at blive – leder i den kristne menighed, du som sigter mod det ansvarsfulde arbejde med forkyndelse og vejledning i Guds forsamling, prøv dig selv!
Hold dig nær til Guds eget ord.
Lad ingen forføre dig med fremmed lære, at ikke du selv skal blive en forfører.
Ja, alle vi, som bekender kristennavnet, må tage denne formaning til hjerte.
----------------------
Læs andagten på engelsk her.