Hvordan får et menneske Helligånden?

Fra "Dagligt brød",
Andagt til 2. pinsedag.

Af Carl Fr. Wisløff.

”Om ham vidner alle profeterne, at enhver, som tror på ham, skal få syndernes forladelse ved hans navn.” Endnu men Peter talte således, faldt Helligånden på alle dem, som hørte ordet.” Ap.G. 10,43 ff.

Hvordan får et menneske Helligånden?
Det må vi vide, for om nogen ikke har Helligånden, så hører han ikke Jesus til (Rom. 8,9).

På pinsedag kom Ånden over apostlene. Det var en enestående dag; Gud ville markere, at dette var den kristne menigheds fødselsdag. Men vi spørger altså: Hvordan kommer Ånden til et menneske nu i dag?Svaret finder vi i ordet, vi læste.

Peter stod i Kornelius’ hus og talte om Jesus. Han forkyndte om ham, som gik omkring og gjorde vel, som blev dræbt på korset, men som Gud opvakte fra de døde på den tredje dag.

”Om ham vidner alle profeterne, at enhver, som tror på ham, skal få syndernes forladelse ved hans navn.” Og videre står der: ”Endnu mens Peter talte således, faldt Helligånden på alle dem, som hørte ordet.”

Helligånden brugte ordet om Jesus som et middel til at komme ind i hjerterne hos dem, som hørte. Helligånden kommer ved Guds ord. Du skal ikke lede efter Ånden inde i dig selv ved religiøse øvelser og meditation. Hør Ordet – lyt til Ordet om Jesus, der hvor det lyder klart, og læs Ordet!Således kommer Helligånden.

Paulus minder Galaterne om dette. De var kommet i tvivl og vildrede med, hvorledes det forholdt sig med helliggørelsen. Måtte man ikke overholde Mose lov for at blive fyldt af Ånden? - Nej, hvordan fik I Ånden, siger apostelen. Var det i kraft af lovgerninger eller ved at høre Ordet forkyndt? Ja, det var ved at høre ordet om Jesus og frelsen i hans navn.

Alt, hvad man praler med af Ånd uden om Guds ord, er af Djævelen, siger Luther.  Det er krasse ord, men sande. Lad os derfor frimodigt forkynde Guds ord, det sande Guds ord – både lov og evangelium. Ved nådens ord om Jesus vil Ånden komme ind i det hjerte, som sukker efter ham!
------------------------
Læs andagten på engelsk her.