Skatten i lerkar.

Fra "I Guds hånd"
Andagt til 26. august.
Af Herbert Neimanas.

"Men denne skat har vi i lerkar, for at den overvældende kraft må være fra Gud og ikke fra os selv" 2. Kor. 4:7.
Der er en stor trøst i dette ord! Gud har en overvældende kraft, og den bruger han til at holde os fast med og til at bevare os. Hvis vi ikke kunne regne med Guds bevarende magt – så var vi prisgivet! Men nu er vi altså i hans hånd, som er i besiddelse af den største kraft i verden.

Hvad er der så at være bekymret for, hvad er der at frygte for? Han vil aldrig slippe os og aldrig forlade os! Ingen kan rive os ud af hans hånd. Han har begyndt sin gode gerning i os, han vil også fuldføre den.

Så længe vi ser på Herren og regner med det, som han formår, er der ingen grund til panik. Men så snart vi begynder at se på lerkarret og betragte det, bliver vi mismodige. Lerkarret – det er jo os – og det er et meget skrøbeligt kar. Der skal ikke mange stød til, før det går i stykker.

Skatten er Jesus og det store værk, han fuldbragte på korset. Og det kan godt knibe for os at forstå, at Gud turde og ville lægge sin dyrebare, store skat i et så skrøbeligt kar, som vi er. Men han vidste på forhånd, at karret var skrøbeligt, og når han alligevel lagde sin skat ned i det, ja så var det, fordi han selv ville tage hele ansvaret for vor frelse og vise os, at han er den bevarende magt – og ikke vi.

Se ikke på lerkarret, det bliver du kun fortvivlet af. Du kan endda komme til at tvivle på, om du i det hele taget ejer skatten, når du betragter det skrøbelige kar. Se på skatten!

Og ”bevar ved Helligånden den skønne skat, der er dit betroet” 2. Tim 1:14.

Regn ikke med din egen skrøbelighed, regn med Guds overvældende kraft.

Guds overvældende kraft vil bevare dig.