Han giver den trætte kraft.

Fra "I Guds hånd"
Andagt til 14. juni.
Af Herbert Neimanas.

"Han giver den trætte kraft, den svage fylde af styrke." Esajas 40:29
Guds folk er på vandring. Vi er i bevægelse – vi er undervejs. Målet er himlen. Det kan ikke undgås, at vi af og til bliver trætte og modløse, og vi mærker det både psykisk og fysisk.

En træthedsperiode er en farlig tid for en kristen. Djævelen ser den som en indfaldsvinkel og benytter den straks til at friste og plage os. Med trætheden følger ofte angst, tvivl og anfægtelse. Du kredser om dig selv, ser på alt, hvad du har forsømt og på det, der skulle være anderledes. Du ser på dine synder og på alt, som mislykkes for dig, og du kan ingen udvej øjne – alt er mørkt omkring dig. Hjertefreden og glæden er borte. Det bekymrer dig, og det har en mærkelig evne til at overvælde dig. Det værste er, at du også er ved at miste håbet om, at alt kan blive godt igen. Du fristes til at opgive det hele.

Trætte ven, dagens bibelord er jo netop til dig, og du har lov til at tilegne dig det og gøre brug af det.

”Han giver den trætte kraft, den svage fylde af styrke”. Kristus ved, at du kan blive træt og modløs. Han kunne også selv blive træt på sin vandring. Derfor forstår han dig, og han er interesseret i at hjælpe.

Han svigter aldrig sine venner. Men du må løfte dit blik op mod ham og på ny prøve at koncentrere dig om hans fuldbragte værk. Du har glemt, hvad du har i Jesus! Du har glemt at komme til korset, stedet, hvor du kan hvile dig og modtage nye kræfter. "Ny kraft får de, der bier på Herren!” At ”bie” betyder at vente.

Den, der i sin træthed og hjælpeløshed bliver stille og betragter Jesus og så går skridt for skridt i afhængighed af Ham, vil opleve at få ny kraft og på ny blive brugt af Herren. ”Min styrke og lovsang er Herren” Salme 118:14.