Striden er ikke deres, men Guds.

Fra andagtsbogen «Eit ord i dag».
Andagt til 11. september.
Af Ludvig Hope.

2.Krøn.20,12:
Vår Gud! Vil Du ikke holde dom over dem? For vi har ikke kraft nok til å motstå denne store hær som kommer imot oss, og vi vet ikke hva vi skal gjøre; men til Deg er våre øyne vendt.

Da Josafat stod for Gud, rådvill og hjelpeløs, og innrømmet at han ikke på noen måte orket å vinne over fienden, da ga Gud ham seier.Og den dag i dag ligger kunsten å seire over det onde i dette samme: å kjenne seg selv hjelpeløs,og så midt i hjelpeløsheten gå mot fienden i tro på Gud.

Da Saul var liten i egne øyne, vendte han aldri ryggen til sine fiender; men da David talte folket og holdt på å få tillit til sin egen makt, da var han på nippet til å falle. Og da Peter stolte på seg selv, lå han straks etter slagen i synd og skam.

Kjenner en kristen seg sterk i egen kraft, så går han alltid mot nederlag. Setter vi den minste lit til vår vilje, vår karakter, vår erfaring eller kristendom i vår kamp mot synden, så går vi såret og blødende ut av striden. Men å kjenne sin egen hjelpeløshet og så legge seg i nådens armer, det er veien til seier.

Da sier Herren til oss som til Josafat: Striden er ikke deres, men Guds.

Intet kan jeg bringe deg,
til Ditt kors jeg klynger meg,
naken jeg om klær deg ber,
hjelpeløs til nåden ser!
Uren flyr jeg til ditt blod,
rens meg Frelser, i den flod!